Riverside Park of Barcelos

The project area corresponds to a key space in the implementation of a new relationship between the city, the river and the urban fabric. The proposal enables a direct and straightforward connection to the urban centre in addition to secondary links to important areas of the city. The implementation of a pedestrian and cycling route along the coast reconnects to the opposite side and the southern river estuary.

The proposal is characterised by the redefinition of the main connection routes with the city through the integration of adjacent buildings. The design of platforms and stairs to naturally fit the varying land levels reinforces strong visual lines as they gradually approach the water level. The sensitive use of uniform concrete slabs defines benches and path edges, highlights the green space and unifies the whole area whilst assuring a low maintenance regime.

Project Gallery


Project Map

View Larger Map